söndag 20 september 2015

Jakten efter en ny sparpodd

Sitter på ett hostel i centrala Köpenhamn och käkar LCHF-frukost. Nådde för övrigt min nya målvikt på 83,6 kg i fredags, 10kg har tränats/ svultits bort sedan 1:a augusti!

Har varit en trogen följare av Gunther och Jans sparpodden och känner ett tomrum efter att de valde att gå vidare i sina karriärer. Efterträdarna är förvisso kompetenta men saknar en nivå av igenkänning och öppenhet som jag tycker att deras föregångare lyckades väldigt bra med. Nu testlyssnar jag på lite olika poddar men har inte fastnat för någon annan riktigt ännu.

Har lyssnat på Börspodden med Johan och John, mycket duktiga traders som lägger stort fokus på analyser. Saknar dock ett naturligt flyt i podden, blir väldigt sällan behagligt att lyssna och deras personligheter känns rätt torra i jämförelse med Jan o Günther.

Har klippt två avsnitt av businesspodden också. Lite taskig kvalité på inspelningarna, blir säkert bättring så småningom men framförallt saknar jag riktiga analyser på lite "större" affärsidéer och kanske en mer ekonomisk djupdykning i affärsmodellerna som de granskar. Har dock bara lyssnat på två avsnitt så möjligtvis blir analyserna lite djupare ut med tiden!

Har ni några tips på bra poddar mottages dessa tacksamt!

En reflektion från Köpenhamn är de något oväntat låga priserna. Vi har strukit runt på de stora turiststråken såsom Ströget och Tivoli och ätit ute hela tiden. Liseberg kan slänga sig i väggen när det gäller prisbild i jämförelse med Tivoli och en 200g oxfilé med efterrätt och avec gick inte loss på mer en drygt 200 DKK på en någorlunda central restaurang. Motsvarande middag i Sthlm hade du fått betala minst det dubbla för.

En annan reflektion är att det känns omotiverat att betala 320:- för en enkel biljett mellan CPH och Växjö när vi är inne på 2015. Om det på allvar ska vara lönsamt att ta tåget och ställa bilen så måste priset ner!

5 kommentarer:

  1. Framgångspodden är riktigt bra. :)

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset! Ska testa denna i bilen hem från Linköping idag!

    SvaraRadera
  3. Är tyvärr svårt att matcha Günthers och Jans personligheter! Hoppas verkligen att Günther ger sig i kast med politiken, skulle lätt rösta på honom som finansminister. En person som samlar pantburkar med barnen i skogen är en person jag skulle rösta på!

    SvaraRadera
  4. Haha ja det vore väldigt kul att få se en verklig version av "Partiet". Tror dock att han har alldeles för stort privatekonomiskt intresse för att ge sig in i politiken, kommer inte ses med blidka ögon att ha en finansminister med stora privata innehav i diverse bolag. Sen var det ju det där med den politiska korrektheten, att se Günther hålla sig till ett manus känns nog som att åka Ferrari med en Volvo-motor.

    SvaraRadera